یکی از مهم ترین شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن، اثبات این موضوع است که با شهادت شهود یا اقرار خود زن ثابت می شود. در صورتی که عدم تمکین ثابت شود، مرد می تواند همسر خود را بدون پرداخت نفقه، نحله، اجرت المثل و تنصیف اموال طلاق دهد. منظور از عدم تمکین زن، خودداری از انجام وظایف قانونی و شرعی نسبت به شوهر خویش است. در صورت بروز اختلاف در زندگی زناشویی، بهترین وکیل طلاق در تهران یا سایر شهرها، می تواند شما را راهنمایی کند.
عدم تمکین زن یعنی چه؟
منظور از تمکین زن، انجام وظایفی است که نسبت به شوهر خود دارد. عدم تمکین، به معنای سرباز زدن از این وظایف است و باعث ایجاد عواقب یا ضمانت اجرا می شود. تمکین به دو بخش عام و خاص تقسیم می شود که هر کدام مواردی را شامل می شوند:
تمکین عام
منظور از تمکین عام، این است که زن موارد زیر را رعایت کند:
- ریاست مرد بر کانون خانواده را بپذیرد.
- در خانه ای که شوهر تهیه کرده است، سکونت داشته باشد.
- بدون اجازه شوهر از منزل خارج نشود.
- با شوهر خوش رفتاری کند.
- نظافت خود و منزل را رعایت کند.
تمکین خاص
تمکین خاص به این معناست که زن باید درخواست های جنسی شوهر را انجام دهد و نیاز او را برطرف سازد. البته در صورتی که درخواست های مرد متعارف باشد.
اثبات عدم تمکین چگونه است؟
در صورتی که زن نسبت به شوهر، تمکین نداشته باشد، مرد باید عدم تمکین را اثبات کند تا بتواند از اختیارات ایجاد شده و شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن استفاده کند. عدم تمکین زن، به سه روش اثبات می شود:
- زن، به عدم تمکین نسبت به شوهرش اقرار کند.
- کسانی که در جریان زندگی زن و شوهر هستند، شهادت دهند که زن از شوهر خود تمکین نمی کند.
- قاضی با توجه به اظهارات مطرح شده و شواهد و قرائن موجود، از عدم تمکین زن نسبت به شوهر اطمینان حاصل کند.
عدم تمکین زن چه اثراتی دارد؟
اگر زن بدون عذر موجه در برابر شوهر تمکین نکند، به عنوان زن ناشزه شناخته می شود و عدم تمکین او، با عنوان نشوز در دادگاه بررسی خواهد شد. عدم تمکین، اثرات زیر را به دنبال دارد:
-
ازدواج مجدد شوهر
اگر عدم تمکین زن ثابت شود، مرد می تواند ازدواج مجدد انجام دهد و همسری دیگر برای خود اختیار کند؛ بدون این که نیاز به اجازه همسر اول باشد.
-
پرداخت نکردن نفقه
در صورت اثبات عدم تمکین زن، وظیفه پرداخت نفقه، از عهده مرد ساقط می شود و دیگر وظیفه رفع نیازهای مالی زن، مانند خوراک، پوشاک و… بر عهده او نخواهد بود.
-
طلاق در صورت تمکین نکردن زن
شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن، آسان می شود و مرد می تواند بدون پرداخت نحله، اجرت المثل، نفقه و تقسیم اموال، زن را طلاق دهد. نکته قابل ذکر این است که مهریه شامل این موارد نمی شود و پرداخت آن ارتباطی با تمکین یا عدم تمکین ندارد. اگر مرد بخواهد از پرداخت مهریه سرباز زند، زن می تواند از بهترین وکیل مهریه در تهران یا شهرهای دیگر کمک بگیرد و حق قانونی خود را به راحتی دریافت کند.
در چه صورت زن می تواند تمکین نکند؟
وظیفه تمکین، همیشه بر عهده زن نیست و او می تواند در شرایطی خاص، از شوهر خود تمکین نکند. این شرایط به شرح زیر هستند:
- مرد توانایی فراهم کردن وسایل ضروری زندگی را نداشته باشد.
- سلامت زن از لحاظ روحی و جسمی در زندگی مشترک به خطر بیفتد.
- مرد بیماری مقاربتی داشته باشد.
- در دوران عادت ماهیانه، از تمکین خاص، امتناع ورزد.
- زن، منزل را برای کار ضروری ترک کرده باشد.
- در زمان عقد، مرد به زن حق مسکن یا سفر داده باشد.
جمع بندی؛ شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن
شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن، برای مرد بسیار ساده است و او می تواند در صورت محرز شدن عدم تمکین در دادگاه، بدون پرداخت نحله و اجرت المثل و تنصیف اموال، درخواست طلاق زن را داشته باشد.
مرد همچنین می تواند به زن نفقه پرداخت نکند و بدون اجازه زن، ازدواج مجدد داشته باشد. عدم تمکین، با اقرار زن، شهادت شهود یا علم و اطمینان قاضی ثابت می شود. اگر به دلیل درگیری شغلی، وقت پیش بردن و پیگیری امور حقوقی را ندارید، یا متمایل به شرکت در جلسات دادگاه نیستید، می توانید از گروه حقوقی عدالت کمک بگیرید. گروه حقوقی عدالت با بهره گیری از وکلای متخصص، وکالت پرونده های خانواده، حقوقی، کیفری و ثبتی را بر عهده می گیرد و شانس موفقیت شما را افزایش می دهد.
سوالات متداول در مورد شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن
عدم تمکین زن همیشه غیر قانونی است؟
خیر. در شرایطی مانند عدم فراهم کردن وسایل ضروری زندگی، ابتلا به بیماری مقاربتی، عادت ماهیانه و… زن می تواند از شوهر تمکین نکند.
به زنی که تمکین نکند مهریه تعلق می گیرد؟
مهریه ارتباطی با تمکین و عدم تمکین ندارد و زن در هر شرایطی میتواند درخواست دریافت مهریه را داشته باشد.