روند درخواست سازش در شورای حل اختلاف چگونه است

درخواست سازش در شورای حل

درخواست سازش در شورای حل اختلاف، توسط یکی از طرفین دعوا و به منظور حل اختلافات ارائه می شود. سازش، بهترین راه برای حل اختلاف است و باعث می شود که دعوا خاتمه پیدا کرده و اختلاف بین طرفین به شکل دوستانه و مسالمت آمیز رفع شود. درخواست سازش در هر مرحله از دعوا قابل ارائه است و اگر به موجب آن سازش انجام شود، ختم دادرسی اعلام می گردد. برای سازش و خاتمه دادن به دعوا، کمک گرفتن از وکیل حقوقی تهران یا شهرهای دیگر توصیه می شود.

نمونه دادخواست سازش در شورای حل اختلاف

متن زیر، یک نمونه درخواست سازش در شورای حل اختلاف می باشد:

با سلام و احترام

اینجانب با خوانده محترم در مورد ………. اختلاف داشته ایم. با توجه به این که مشکل پیش آمده را می توان با گفتگو و رفع سوء تفاهم برطرف نمود؛ لذا از دادگاه محترم تقاضا دارم که با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از خوانده، اقدامات لازم برای سازش و حل اختلاف به صورت مسالمت آمیز به عمل آید .

با تشکر

سازش در شورا چگونه انجام می شود؟

اگر یکی از طرفین دعوا، درخواست سازش در شورای حل اختلاف بدهد، با پرداخت هزینه دادرسی،  برای دو طرف ابلاغیه ارسال شده و برای حضور در دادگاه فراخوانده می شوند. در جلسه تشکیل شده، قاضی اظهارات طرفین را استماع می نماید و برای فراهم کردن موجبات صلح و سازش میان آنها تلاش می کند.

  مدارک لازم برای اثبات ترک انفاق چیست؟ روش های اثبات ترک انفاق

گزارش اصلاحی چیست؟

در صورتی که طرفین دعوا با هم سازش کنند، ختم رسیدگی توسط دادگاه اعلام می شود. سازش صورت گرفته در قانون مدنی به معنای عقد صلح است و در قالب یک گزارش که به آن گزارش اصلاحی می گویند صادر می گردد. این گزارش برای طرفین دعوا و وراث آنها معتبر است و مانند حکم های صادر شده دادگاه ها، قابلیت اجرا شدن دارد. البته گزارش اصلاحی، تفاوت هایی با رای های دادگاه دارد؛ برای مثال، دارای قابلیت تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی نیست.

عدم سازش در شورا

عدم سازش در شورا

در جلسه انجام شده برای سازش، امکان دارد علی رغم تلاش های صورت گرفته، میان دو طرف دعوا سازش حاصل نشود. در این حالت، عدم سازش در صورتجلسه درج شده و به امضای افراد می رسد.

در حالت دیگر ممکن است پس از ارائه درخواست سازش در شورای حل اختلاف، یکی از دو طرف دعوا در جلسه دادرسی حاضر نشود یا عدم موافقت خود را با سازش اعلام کند. در این شرایط، سازش امکان پذیر نیست و این مسئله توسط شورا، صورتجلسه می شود. پرونده اختلاف به مرجع صالح دادگستری ارجاع می گردد تا دادگاه آن را بررسی کرده و حکم صادر کند.

تفاوت سازش در شورای حل اختلاف با داوری چیست؟

سازش جنبه دوستانه و مسالمت آمیز دارد و طرفین سعی دارند خودشان به توافق برسند و به اختلاف موجود، پایان دهند. در داوری، یک شخص ثالث به عنوان داور تعیین می شود تا برای حل اختلاف بین دو طرف دعوا تلاش کرده و رای صادر کند.

جمع بندی؛ درخواست سازش در شورای حل اختلاف

درخواست سازش در شورای حل اختلاف، توسط یکی از طرفین دعوا ارائه می شود. با دادن این درخواست، فرد بیان می کند که تمایل دارد اختلافات پیش آمده به صورت توافقی و دوستانه حل شود. در جلسه برگزار شده به منظور سازش، اگر توافق حاصل شد، گزارش اصلاحی صادر شده و ختم دادرسی اعلام می گردد. اما اگر سازش حاصل نشود، پرونده برای بررسی و صدور رای به دادگاه فرستاده می شود. با توجه به این که، سازش، راه حلی آسان برای حل اختلاف است، کمک گرفتن از وکیل برای ایجاد توافق و راضی کردن طرف مقابل دعوا، اهمیت زیادی دارد. در گروه حقوقی عدالت، وکلای متخصص و باتجربه ای حضور دارند که برای کاهش اختلافات و انجام سازش تلاش می کنند.

  مهم ترین جرایمی که مستقیما در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود

سوالات متداول؛ درخواست سازش در شورای حل اختلاف

عدم سازش در شورای حل اختلاف یعنی چه؟

عدم سازش به این معنا است که در شورای حل اختلاف، دو طرف به توافق نرسیده اند و میان آنها سازش حاصل نشده است.

اگر سازش در شورای حل اختلاف انجام نشود چه می شود؟

اگر میان طرفین سازش صورت نگیرد، پرونده برای بررسی و صدور رای به دادگاه فرستاده می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *