گواهی عدم امکان سازش یک سند رسمی است که از سوی دادگاه با موضوع تایید عدم سازش زوجین صادر می شود. این گواهی تاییدیه مبنی بر ممکن نبودن آشتی و صلح زوجین برای ادامه زندگی مشترک بوده و به آنها اجازه می دهد که زندگی مشترک خود را به طور رسمی به پایان برسانند. البته، صدور این گواهی مستلزم طی کردن مراحل قانونی و توافق زوجین بر سر مسائلی مانند مهریه، حضانت فرزندان و تقسیم اموال است.
تکلیف مهریه در گواهی عدم امکان سازش چیست؟ اگر طلاق به صورت توافقی باشد، اجرای مهریه بر حسب توافق بین زوجین انجام می شود. در غیر این صورت اگر مرد درخواست طلاق داشته باشد مهریه زن باید به طور کامل پرداخت گردد، که در این خصوص می توان از بهترین وکیل مهریه تهران مشورت گرفت.
گواهی عدم امکان سازش چیست؟
گواهی عدم امکان سازش چیست؟ گواهی عدم امکان سازش یک سند است که به دنبال دادخواست عدم امکان سازش صادر می شود و به دادگاه ثابت می کند که زن و مرد با یکدیگر سازگاری نداشته و نمی توانند زندگی مشترک را ادامه دهند. صدور این سند زمانی ممکن است که زن و شوهر جلسات مشاوره را گذرانده باشند و نتیجه این جلسات، باید تایید مشاوران دادگاه مبنی بر عدم سازش و توافق زوجین باشد.
برای دریافت برگه عدم امکان سازش، ابتدا باید با کمک بهترین وکیل تهران، دادخواست طلاق را در دفاتر خدمات قضایی ثبت کرد و مراحل قضایی آن طی شود. چنانچه طلاق توافقی باشد (هر دو طرف متقاضی درخواست طلاق باشند) و یا تنها زوج برای دریافت آن اقدام کند، سند عدم امکان سازش صادر می شود؛ در صورتی که فقط زوجه متقاضی طلاق باشد، شرایط متفاوت بوده و در این موقعیت نیاز به صدور حکم طلاق است. مراحل و وضعیت حکم طلاق با گواهی عدم امکان سازش با یکدیگر فرق می کند.
چگونگی دریافت گواهی عدم امکان سازش
نحوه دریافت گواهی عدم امکان سازش به این صورت است که ابتدا باید در یک دفتر خدمات قضایی دادخواست طلاق را ثبت کرد و بعد از آن برای دریافت نوبت، به سامانه تصمیم طلاق مراجعه شود.
بعد از انجام این ثبت، دادگاه پرونده متقاضی را به مراکز مشاوره خانواده ارجاع می دهد، در این مرحله وضعیت زوجین، عامل اختلاف و مشکلات آنها مورد بررسی قرار می گیرد.
چنانچه نتیجه بررسی مشاوران در خصوص جلسات مشاوره، تایید عدم توافق زوجین برای ادامه زندگی مشترک باشد، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود. در مرحله پایانی، زوجین باید با مراجعه مجدد به دفاتر مراجع قضایی، درخواست خود را برای طلاق ثبت کنند. دادگاه نیز این گواهی و توافق زوجین را برای طلاق، بررسی کرده و گواهی یا سند عدم امکان سازش را صادر می کند.
اعتبار سند عدم امکان سازش
بر اساس ماده 34 قانون حمایت خانواده، گواهی عدم امکان سازش فقط تا سه ماه پس از زمان ابلاغ رای قطعی (منظور تاریخ صدور سند در دادگاه نیست) اعتبار دارد. چنانچه در طول مدت مشخص شده، برای ثبت گواهی به دفتر ثبت طلاق مراجعه نشود، اعتبار آن پایان می یابد.
این مراجعه به عهده شخصی است که برای عدم سازش درخواست داده و با پذیرفتن دادگاه، رای به نفع او صادر شده است. این فرد باید در مدت سه ماهه، سند عدم امکان سازش را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهد.
در طلاق های توافقی نیز، هر یک از زوجین می توانند نسبت به ارائه گواهی اقدام کنند. چنانچه ظرف مدت سه ماه به دفترخانه ثبت طلاق مراجعه نشود، اعتبار گواهی به اتمام رسیده و برای دریافت آن باید مجدد به دادگاه مراجعه شود.
تکلیف مهریه در گواهی عدم امکان سازش چیست؟
برای خیلی از متقاضیان طلاق سوال است که تکلیف مهریه در گواهی عدم امکان سازش چیست؟ از آنجا که درخواست گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج یا بصورت توافقی است، باید تمام حق و حقوق مادی و معنوی زوجه اعم از مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان و… به طور کامل به او تعلق گیرد.
اگر زوج متقاضی طلاق باشد، موظف است تا تمام مهریه را پرداخت کند؛ در این حالت مرد می تواند درخواستی مبنی بر عدم توانایی پرداخت مهریه دهد که یا زوجه او را از پرداخت مهریه معاف می کند و یا در صورت عدم رضایت، تصمیم گیری برای شرایط به عهده دادگاه است.
در طلاق های توافقی، چنانچه برای پرداخت یا عدم پرداخت مهریه، بین زوجین توافقی انجام شود، هیچ مشکلی در فرایند پرونده پیش نمی آید.
نمونه گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی
متن زیر نمونه ای برای نمونه گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی است که می توانید فایل PDF آن را نیز دانلود کنید.
پرونده کلاسه…………….
مرجع رسیدگی : شعبه 261 دادگاه عمومی مجتمع قضایی خانواده 2 ونک (تهران)
دادنامه شماره ……………….
خواهان ها :
- آقای …………..به نشانی ………………………
- خانم ………. با وکالت ……….. وکیل پایه یک دادگستری به نشانی ……………….
گردش کار – به تاریخ ………. در وقت مقرر شعبه ……. دادگاه عمومی تهران به تصدی امضا کننده ذیل تشکیل است. طرفین حاضرند و متفقاً اظهار می دارند با حضور داوران جلسات سازش برقرار شد لیکن به علت شدت اختلافات سازشی در جهت ادامه زندگی مشترک میسر نبوده و راهی جز طلاق باقی نمانده است. فلذا با توجه به توافقات حاصله به شرح ذیل تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش داریم.
متن گواهی عدم امکان سازش :
در خصوص دادخواست آقای ……… و خانم ………… با وکالت ………… مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش به لحاظ توافق مشارالیها بر طلاق با عنایت به اینکه مساعی دادگاه بر ایجاد سازش فیمابین مثمر ثمر واقع نگردید دادگاه قرار ارجاع امر به داوری صادر نمود که داوران منتخب زوجین نیز علیرغم سعی و تلاش خود موفق به رفع اختلافات و اصلاح ذات البین نگردیده نظریه داوری خود را کتبا به دادگاه ارائه نموده اند زوجین خود نیز اصرار بر طلاق داشته اند لذا بر مبنای توافقات زوجین 1- وکیل زوجه کلیه مهریه مافی القباله زوجه را در قبال طلاق به زوج بذل نمود و زوج نیز متقابلا قبول بذل نمود 2- زوجه نسبت به نفقه معوقه و اجرت المثل و جهیزیه ادعایی ندارد 3- زوجین فاقد فرزند مشترک بوده و زوجه حسب گواهی پزشکی باردار نمی باشد 4- زوجین هیچگونه ادعایی نسبت به یکدیگر نخواهند داشت. علیهذا نظر به کلیه مراتب مذکوره مستندا به ماده واحده مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام راجع به اصلاح مقررات مربوط به طلاق و مادتین 1146 و 1144 قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر و اعلام میدارد طرفین می توانند با مراجعه به یکی از محاضر رسمی طلاق و با ارائه این گواهی نسبت به ثبت و اجرای صیغه طلاق خلع اقدام نمایند و کلیه محاضر رسمی طلاق نیز ماذون در ثبت و اجرای صیغه طلاق به شرح مذکور می باشند.
نمونه گواهی عدم امکان سازش طلاق یکطرفه
متن زیر نمونه گواهی عدم امکان سازش طلاق یکطرفه است که می توانید فایل pdf آن را دانلود کنید.
دادگاه با بررسی اوراق پرونده ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح ذیل انشاء رای می کند.
گواهی عدم امکان سازش:
در خصوص دادخواست زوجین آقای ……… فرزند علی و خانم ………… فرزند محمود با وکالت آقای مسعود محمدی وکیل پایه یک دادگستری از زوج و خانم ……….. از زوجه به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) جهت ثبت طلاق نظر به اینکه رابطه زوجیت از نوع عقد دائم برابر سند رسمی ازدواج بین طرفین محرز است و مساعی دادگاه و داوران منتخب برای حصول سازش و اصلاح ذات البین موثر واقع نشد. زوجه تعداد سیصد و نود سکه بهار آزادی (مقوم به مبلغ چهارصد میلیون تومان) از مهریه اش را به زوج بابت طلاق بذل کرد، مابقی مهریه اش را حسب اظهار وکیل دریافت نموده است و وکیل زوج وکالتا قبول بذل کرد. حضانت دختر سه ساله حسب توافق با پدر است و از بابت ملاقات مادر توافق دارند. زوجه ادعای مالی دیگری ندارد و حسب گواهی پزشکی فاقد حمل است.دادگاه با توجه به مراتب مستندا به ماده 1133 قانون مدنی و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق گواهی عدم امکان سازش صادر می کند. زوجین می توانند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ رای با مراجعه به دفتر رسمی طلاق نسبت به ثبت طلاق از نوع خلع نوبت اول اقدام نمایند. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.
جمع بندی؛ همه چیز درباره اینکه گواهی عدم امکان سازش چیست
گواهی عدم امکان سازش چیست؟ گواهی عدم امکان سازش سندی است که توسط دادگاه خانواده صادر می شود و نشان می دهد که زوجین به دلایلی مانند اختلافات شخصیتی، خیانت، اعتیاد یا موارد مشابه قادر به ادامه زندگی مشترک نیستند. برای دریافت این گواهی، زوجین باید دادخواستی به دادگاه ارائه دهند و پس از طی مراحل قانونی، در صورتی که دادگاه عدم امکان سازش بین زوجین را تایید کند، این گواهی صادر می شود. اعتبار این سند معمولاً 3 ماهه است و زوجین موظفند ظرف مدت مشخص به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را ثبت کنند. چنانچه ظرف مدت 3 ماه این عمل انجام نشود، باید مجدد برای دریافت گواهی اقدام کرد. در خصوص مهریه هم، در این گواهی به توافقات زوجین در مورد مهریه اشاره شده و تکلیف پرداخت آن مشخص می گردد.
گروه حقوقی عدالت به عنوان یکی از بهترین تیم های حقوقی در شهر تهران می تواند در سریعترین زمان ممکن مشکلات کیفری و حقوقی شما را پیگیری و به سرانجام برساند.
سوالات متداول در خصوص گواهی عدم امکان سازش چیست
مراحل بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش چیست؟
پس از آنکه دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر کرد ابتدا باید طی سه ماه برای اجرای حکم طلاق به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه شود. بعد از این مرحله، زوجین باید برای قرائت صیغه طلاق، اجرای توافقات برای تقسیم اموال و نفقه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مانند ثبت طلاق در شناسنامه اقدام کنند.
لایحه دفاعیه گواهی عدم امکان سازش چیست؟
لایحه دفاعیه سندی است که توسط یکی از متقاضیان در پاسخ به دادخواست طلاق و درخواست گواهی عدم امکان سازش تهیه می شود. در این لایحه، فرد دلایل خود را برای عدم موافقت با طلاق نوشته و ادعاهای زوج را رد می کند.
عدم حصول سازش به چه معناست؟
عدم حصول سازش به این معنی است که زن و مرد به هر دلیلی نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند و برای حل مشکلاتشان به توافق نرسیده اند. این عدم توافق می تواند به دلایل مختلفی مانند خیانت، اعتیاد، اختلافات شخصیتی و دلایل دیگر باشد.
تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش چیست؟
موارد زیر از مهم ترین تفاوت های بین حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش هستند.
- گواهی عدم امکان سازش فقط سه ماه اعتبار دارد؛ اما اعتبار حکم طلاق 6 ماه است.
- صدور گواهی عدم امکان سازش از طریق درخواست مرد و یا به صورت توافقی انجام می شود؛ در حالی که دادخواست طلاق به درخواست زن صورت می گیرد.
- در حکم طلاق مستقیم، دادگاه نقش بیشتری داشته و مستقیماً در مورد طلاق تصمیم گیری می کند. اما در گواهی عدم امکان سازش، دادگاه صرفا نقش تایید کننده دارد و تصمیم نهایی بر عهده زوجین است.